SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vanliga frågor och svar

Nedan hittar ni svar på de vanligaste frågorna angående vår barnverksamhet. 

 

1.  Hur anmäler/återanmäler jag?
2.  Vilka grupper finns?  
3.  När startar terminen och när är det lov?
4.  Kan mitt barn provträna?
5.  Kan jag avboka och få återbetalning?
6.  Vad kostar en termin?
7.  Hur betalas platsen?
8.  Gruppen är fullbokad. Prenumerera?
9.  Kan jag som förälder sitta med i gymnastiksalen?
10. Vad ska barnen ha på sig när de tränar?
11. Mitt barn är sjukt. Vem ska jag sjukanmäla till?
1. Hur anmäler/återanmäler jag?
Anmälan till barn- och träningsgrupper 
Vi tar endast emot anmälningar via vår bokningssida. Under pågående termin går det inte att det inte att anmäla sig "när som helst" då grupperna vanligtvis är fulla. Vill man få information mailad till sig när det blir platser lediga kan man ställa sig i vår förturskö, läs mer nedan. Annars väljer man att hålla utkik på vår hemsida inför terminsstart om/när vi eventuellt har lediga platser och bokningen öppnas.
 
När bokningen är öppen: Följ instruktionerna för att kunna göra en bokning. Betalning sker direkt med Swisch, kort eller faktura och bokningen är genomförd efter betalningsbekräftelsen. Står det "Ej bokningsbar" har anmälan inte öppnats alternativt är stängd.
 

Förturskö

Till våra barn- och träningsgrupper (gröna och orange) erbjuder vi möjlighet att ställa sig i vår förturskö för att slippa hålla koll på hemsidan inför terminssläppen. Att stå i kön kostar 100 kr per kalenderår (nästkommande år aviseras i januari). Om/när det finns lediga platser, kommer ett mail att gå ut med datum och tid när bokningen öppnar (enligt principen "först till kvarn", ingen hänsyn tas till hur länge man stått i "kön"). Observera att vi inte kan garantera att det finns platser i alla grupper efter att befintliga medlemmar återanmält sig. Håll också utkik i din skräpkorg då mail kan hamna där om man har otur.

 

Tävlingsgrupper
Det går inte att som ny medlem anmäla sig direkt till en tävlingsgrupp, utan vi vill att man börjar i en träningsgrupp först. Går man i tävlingsgrupp i annan förening och vill börja hos oss kan ni kontakta oss på mail för att se vilka möjligheter som finns.
 
Vuxengruppen

De flesta som sysslar med gymnastik är unga och smidiga. Det är en del av oss också. Andra är äldre och ganska stela. Vissa har tränat gymnastik på ganska hög nivå, men det var länge sen. Somliga har blivit intresserade på senare år. Summerat gör det oss till en ganska blandad grupp som har kul tillsammans. Här kan man läsa mer om vår vuxentrupp och anmäla dig.

 
Motion
Kontakta kansliet för att få veta mer samt anmäla sig till våra motionsgrupper.
 
Återanmälan
Inför varje termin har nuvarande medlemmar i tränings- och tävlingsgrupper möjlighet att återanmäla till samma grupp. Det skickas ut en länk, till sin registrerade mailadress där man bekräftar sin plats genom att betala för platsen. Får du ej denna, så kolla skräpposten och om den inte finns där återkom till oss.
2. Vilka grupper finns?
Vår verksamhetsidé grundar sig i Rörelse hela livet. Se gärna vår utvecklingsmodell för en större förståelse för hur detta fungerar. Läs mer om vår gruppstruktur samt våra träningstider.
3. När startar terminen och när är det lov?

Ledarna skickar ut välkomstmejl med info till alla som anmält sig till en grupp. Vanligtvis startar våra terminer runt skolstart för gröna och orange grupper, och har uppehåll på skolloven. 12 tillfällen per termin ingår i terminsavgifterna.

4. Kan mitt barn provträna?
Nej. Vi har ingen möjlighet att erbjuda en prova på gång i en grupp om man inte är anmäld och registrerad (betalat för sin plats) i den gruppen. Eftersom de flesta av våra grupper ofta blir helt fullbokade så behöver kansliet och ledarna veta hur många och vilka gymnaster som är anmälda till gruppen.
5. Kan jag avboka och få återbetalning?

Till och med sista dagen före terminsstart återbetalas hela beloppet vid meddelande om ångrad plats via mail innan terminen drar igång.

 
Om ert barn inte skulle trivas eller av någon annan anledning inte vill fortsätta efter första eller andra tillfället, hör ni av er till kansliet antingen för gruppbyte, i mån av plats eller möjlighet till återbetalning (administrativ avgift 19-59 kr återbetalas ej). Ingen återbetalning görs efter tredje tillfället, om inte särskilda omständigheter föreligger. Beslut tas då i det enskilda fallet. Vid avhopp på grund av skada eller sjukdom skall läkarintyg uppvisas för att återbetalning ska ske.
6. Vad kostar en termin?

Betalningsaviseringen kommer bestå av flera avgifter;

 

  • Medlemsavgift
  • Träningsavgift
  • Eventuell försäkring/licens (obligatorisk för alla grupper som tränar i trupphallen i Tresteget)
  • Administrativ avgift
Läs mer
7. Hur betalas platsen?
Betalning sker direkt vid anmälan/bokning med kort eller faktura (delbetalning är möjligt).
8. Gruppen är fullbokad. Vilka alternativ finns?

Via bokningslänken kan det finnas en prenumerationsmöjlighet på fullbokade grupper. Du går då in på önskad grupp, när du möts av att gruppen är fullbokad skrollar du ner och trycker på knappen "prenumerera". Du som valt att prenumerera på en grupp kommer få ett mejl om det blir ett avhopp. Det är då först till kvarn som gäller. Tänk på att prenumerationen gäller bara under pågående termin samt så länge bokningen ligger öppen.

 

Inför framtida släpp kan man välja att ställa sig i vår förturskö (läs mer ovan under punkt 1)

9. Kan jag som förälder sitta med i gymnastiksalen?
Vi vill att föräldrar och syskon väntar utanför salen i omklädningsrummet för att ge barn och ledare arbetsro.
 
Om det inte fungerar att du lämnar ditt barn får du gärna ställa upp som hjälpförälder, prata med ansvarig huvudledare. Som hjälpförälder ska man alltid vara ombytt till träningskläder och hjälper till på lämplig station, dvs man går inte endast med sitt eget barn.
10. Vad ska barnen ha på sig när de tränar?
På gymnastiken ska alla vara ombytta till träningskläder. Det kan vara gymnastikdräkt, t-shirt eller linne och tights eller shorts. Det är bra om träningskläderna inte ”fladdrar” för mycket utan är ganska kroppsnära.
  • Barnen tränar bäst barfota.
  • Långt hår ska vara uppsatt, för att inte fastna i redskapen eller råka sätta händerna på det när de gör övningarna.
  • Alla smycken borttagna, för att undvika att man skadar sig själv, andra eller redskapen.
  • Ta gärna med en vattenflaska eftersom de kan bli väldigt törstiga.
  • Se gärna till att toalettbesök är avklarade innan ni kommer in i hallen. 
  • Kom med nytvättade händer.
11. Mitt barn är sjukt. Vem ska jag sjukanmäla till?
Vi tar närvaro vid varje träningstillfälle så vi vet vilka som har varit med på gymnastiken. Beroende på vilken grupp man är med i, finns det lite olika rutiner. Stäm av mer era ledare. 
 
Guldsponsorer
Sponsorer
Arrangemang