SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Utomhusträning sommaren 2016

Truppgymnastik är en allsidig, estetisk koordinationsidrott med stora krav på god teknik och stil. För att klara övningar och rörelser krävs det en stor träningsmängd med målinriktad rörlighet, styrka, explosivitet, snabbhet och uthållighet.

Vi vill ha effektiv träning
Kom i tid till träningarna; vår uppvärmning är lika planerad som resten av träningen. Dvs syftet är inte bara att ”bli varm”, så det går inte att kompensera genom att ”springa några varv runt i salen”. Uppvärmningen är en del av preparationen, där vi förbereder träningen.


Vid förhinder
Meddela alltid om du inte kan komma på träningen genom att meddela ledarna. Alla kan glömma, men för varje gång ni kommer ihåg att meddela förhinder är vi tacksamma eftersom det påverkar vår planering.

Hjälp med att flytta tillbaka redskapen
Alla redskap skall flyttas tillbaka till förråden efter avslutad träning. Vi ber alla föräldrar att hjälpa till med detta medan man väntar på att träningen skall avslutas. På så sätt kan ledarna lägga mer tid på att avsluta träningen med gymnasterna istället. Så föregå med gott exempel och hugg i, fråga någon om du inte vet vad du kan göra.

Klädsel
Gymnasterna ska träna i gymnastikdräkt (och tights). Ej åtsittande kläder gör det svårt att utföra och se övningar korrekt. Till uppvärmningen används överdragskläder. Observera att träningskläder med dragkedjor (föreningsoverallen är ok under uppvärmning) inte är tillåtna i trupphallen, ej heller vanliga gympaskor (pga slitage i groparna). Namna alla kläder som kan komma att tänkas tas av då många har likadana.

Hår och smink 
Håret skall vara ordentligt uppsatt. Om håret hänger ner i ansiktet är det svårt att utföra alla övningar då håret är i vägen. Säkra upp med hårspännen och ev stylingprodukt. Observera att smink inte är tillåtet i trupphallen pga missfärging av redskapen.

Smycken, inkl örhängen
Alla smycken tas av och lämnas hemma. Gäller även små örhängen (läkörhängen som inte bör tas ur måste tejpas (på tävling är endast hudfärgad tejp godkänd)). Smycken ökar risken för skador då det är lätt att fastna i redskap eller passare.

Ha alltid med i träningsväskan!
Namnad vattenflaska

Frukt/grönsak

En egen namnas högelastisk linda av typ Dauer för akut lindring av eventuella stukningar och vrickningar

Plåster

Extra hårband

 
Stolta sponsorer