Föreningskläder från Active Apparel
Dessa kläder sys upp på beställning, vanligen 1-2 gånger per år, och är avsedda för träning. Köps in av gymnasten. I trupphallen rekommenderas den långärmade tröjan utan dragkedja för att undvika skador på MD-groparna.

Tävlingsgymnaster
För en enhetlig och representativ profilering av föreningen under förträning, önskas att alla tävlingsgymnaster (från 10 år) innehar:
  • Flickor: GIF-tights (och blå sammetsdräkt från the Zone, se nedan)
  • Pojkar: GIF-linne och shorts
Föreningsdräkt från the Zone

Träningsdräkter

Köps in själv av gymnasten. Tävlingsgymnaster (i åldrarna 7-12 år) förväntas köpa in föreningens träningsdräkt (kan även användas vid tävling i de yngre åldrarna). Det är en ärmlös, mörkblå (navy) sammetsdräkt (the Zone Classic Sleeveless Smooth Velour Z103SM), se bild. Om man köper via vår föreningssida hos Prima Salto har man 5 % rabatt på de listade kläderna, kontakta oss för rabattkod, köper man från engelska sidor blir priset ofta lägre.

Defileringsoverall

Köps in av gymnasten (sys upp på beställning och tillfälle erbjuds ca 1-2 gånger per år). Tävlingsgymnaster (från 10 års ålder) förväntas köpa både jacka och byxa (så snart det ges möjlighet). Övriga gymnaster kan välja om de vill köpa enbart del av overall eller inte alls. Overallen kan naturligtvis även användas i samband med träning som överdragskläder.

Overallen subventioneras till viss del av föreningen och kostar under 2018, 700 kr (endast jacka 450 kr och byxa 300 kr).

Har du en overall att sälja eller önskar köpa en begagnad kan ni kika in på vår Köp och sälj.

Tävlingskläder

Föreningskläder ska bäras enligt ledares instruktion på tävling.

Tävlingsdräkter och linnen

Föreningen tillhandahåller tävlingsdräkter (eller i vissa fall linne för pojkar) för utlån från ca 8 års ålder. Kläderna ska efter varje genomförd tävling återlämnas enligt bifogad tvättanvisning till ledaren (misskötsel av tävlingsdräkt debiteras).

Tävlingstights till flickor
Man köper sina egna svarta tights (eller vad man annars kommer överens om). Det går naturligtvis bra med "vilka som helst", men dessa kan rekommenderas då de inte är genomskinliga och är gjorda för dans/gymnastik. Ha gärna ett par "speciella tävlingstights" så att man alltid har ett par hela och fina och ta gärna med ett par extra i reserv.

Övrigt

Andra föreningsartiklar kan ses här och köpas här och väljs själv utifrån eget behov.