I våra redskapsgrupper erbjuder vi allsidig, rolig och utvecklande fysisk träning oberoende av vilken nivå utövarna vill träna och oavsett vilken träningsbakgrund de har. Den egna kroppens rörelser står i centrum.

Här tränas övningar baserade på de motoriska grundformerna på redskap i truppgymnastik, det vill säga att man rörelsetränar, hoppar i trampett och snurrar på långmatta/tumblinggolv; träning som inte är direkt tävlingsinriktad.

Som ny medlem och gymnast börjar man träna i en redskapsgrupp. Vill man efter ca 1-2 terminer börja träna mer gymnastik och då också tävla, ska det finnas möjlighet att byta till grupp som tränar 2 gånger per vecka (i mån av plats).